Plantekongres 2024 former løsninger til fremtidens planteproduktion

Den 10.-11. januar 2024 inviterer SEGES Innovation, Aarhus Universitet og Københavns Universitet igen til Plantekongres, hvor tusindvis af landmænd, rådgivere, forskere, virksomhedsrepræsentanter mødes om udfordringer og løsninger.

Publiceret 17.11.2023

Udfordringerne i vores branche er store og komplekse, hvorfor viden og samarbejde er vigtigere end nogensinde før, siger Jens Elbæk, afdelingschef for Plante- & Miljøinnovation i SEGES Innovation og uddyber: Vi skal fortsat levere på et stigende fødevarebehov og samtidig sætte ekstra turbo på de grønne løsninger.  

Derfor samler Plantekongressen hele branchen til vidensdeling, debatter og ideudvikling i MCH Herning Kongrescenter. Her mødes cirka 2000 landmænd, rådgivere, forskere, virksomheder og andre med interesse for dansk planteproduktion for sammen at skabe løsningerne.

Deltagerne kan blandt andet høre Michael Svarer, professor ved Aarhus Universitet, give sit syn på, hvordan landbrugs- og fødevareerhvervet kommer i mål med den grønne omstilling. Der vil også være sidste nyt om arbejdet med den grønne skattereform.

Planteavlere kan på kongressen blive klogere på, hvilken betydning de nye forslåede emissionsfaktorer kan få for udledningerne på den enkelte bedrift og for landbrugssektoren som helhed, når eksperterne fra Aarhus Universitet og SEGES Innovation indtager scenen.

Regenerativt landbrug også i fokus

Hvad er regenerativt landbrug og er det relevant i Danmark? Det er et af de spørgsmål, der bliver vendt og drejet til en paneldebat på Plantekongres 2024 med deltagelse fra Københavns Universitet, Salling Group, Royal Unibrew og Øm Klostergaard.

Aarhus Universitet og SEGES Innovation opdaterer også deltagerne på EU's revurdering af glyphosat, og hvilke løsninger planteavlere kigger ind i - målrettet anvendelse eller alternativer?

Deltagerne i Plantekongres 2024 vil alt i alt blive endnu klogere på, hvad der fagligt rører sig i branchen. De får et indblik i de muligheder og udfordringer, der tegner sig lige nu og i horisonten. Og der bliver rig mulighed for at debattere, ideudvikle og sammen finde løsningerne for fremtidens planteproduktion.

Hele programmet for kongressen kan ses på plantekongres.dk, hvor tilmeldingen åbnede 17.11.2023.