Ny stærk kvæg-fagchef i SEGES Innovation

Ninna Westphael tiltræder som SEGES Innovations Fagchef Kvæg i innovationsvirksomhedens afdeling Husdyr. Med en baggrund både som dyrlæge, direktør, virksomhedsejer og økonomi- og ledelsesuddannet tilfører Ninna Westphael bl.a. virksomheden mange års erfaring med kvægrådgivning og stort branchekendskab og netværk i kvægsektoren.

Publiceret 08.06.2023

- Den grønne omstilling og landbrugets vej hen mod en bæredygtig produktion i alle henseender gør den verden, som landets nuværende og fremtidige kvægbrugere skal agere i, endnu mere kompliceret. Behovet for faglig kompetent og relevant rådgivning bliver derfor kun større, og her kan SEGES Innovation gøre en forskel.

Sådan lyder det fra SEGES Innovations nyudnævnte fagchef for kvægområdet, Ninna Westphael, der tiltræder i stillingen 1. september 2023. Hun forlader en rolle som direktør og partner i en af Danmarks største kvægdyrlægevirksomheder med 19 kvægdyrlæger, BoviCura i Aars i Himmerland. Før da har hun blandt andet været beskæftiget på Københavns Universitet, ligesom hun er aktiv som bestyrelsesmedlem i Dyrlægevirksomhedernes Arbejdsgiverforening. 

Uanset om vi i fremtiden skal ernære verdens befolkning med primært plantebaserede eller animalske fødevarer, så er der nu en gang behov for dygtige landmænd til at producere disse fødevarer. Det handler om at holde fast i de dele af det eksisterende, som giver mening og værdi, men omvendt også om at være parate til at tage initiativ til at gå nye veje. Det gælder alt, lige fra hvilke produkter vi fremstiller til hvilken teknologi, der udvikles, siger Ninna Westphael.

Ninna Westphael bliver ny fagchef for kvægområdet i SEGES Innovation.

Hendes nye leder, afdelingschef for Husdyr i SEGES Innovation, Kent Myllerup, ser meget frem til at få Ninna Westphael ombord:

- Vi har gjort et scoop med ansættelsen af Ninna Westphael: Vores nye fagchef har en formidabel karrieremæssig ballast til at kunne gøre en reel forskel for organisationens interessenter. Det gælder særligt i forhold til de relationelle og udadvendte aktiviteter, strategiske samarbejder og partnerskaber, faglig indsigt og viden om kvægsektoren gennem hele værdi-kæden, projektledelse og eksekvering, siger han.  

SEGES Innovation er en uafhængig innovationsvirksomhed, som realiserer løsninger til fremtidens bæredygtige landbrugs- og fødevareproduktion – både i Danmark og internationalt. Virksomheden kobler faglige indsigter med digitale teknologier, så viden kommer ud at virke i stalden, på marken, ved skrivebordet og i hele værdikæden. Rødderne går mere end 50 år tilbage, da landmandsorganisationer gik sammen om at etablere en landsdækkende virksomhed for udvikling og innovation i Danmarks landbrugs- og fødevareerhverv.

I dag beskæftiger SEGES Innovation ca. 500 medarbejdere, der skaber løsninger i tæt samspil med universiteter, landbrugsrådgivere, fødevareproducenter, energiselskaber, myndigheder og i høj grad også med Danmarks mere end 30.000 landbrug.